Το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του άρθρου 178 και τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος που τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει :

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, με αφορμή τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτές προέκυψαν με το Νόμο 4635/2019 άρθρο 178, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις ανησυχίες των εργαζομένων και των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχετικά με τις επιπτώσεις του στη λειτουργία των Δήμων.

stamataki

Οι Δήμοι οφείλουν να διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, καθώς και να κατοχυρώσουν την κοινωνική διάστασή τους προς τους δημότες.

Με βάση τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος :
  1. Ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα και τη χρηματοδότηση στους Δήμους να στελεχωθούν με επαρκές μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην εξαναγκάζονται σε εξεύρεση λύσεων στον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη των αναγκών τους και να αποκτήσουν τη δυνατότητα αγοράς επαρκών υλικοτεχνικών μέσων.
  2. Συντάσσεται αλληλέγγυο με τους αγώνες των εργαζομένων, ώστε να μην καταργηθούν, αλλά να κατοχυρωθούν πληρέστερα τα εργασιακά τους δικαιώματα και ιδιαίτερα όσων υπάγονται στις κατηγορίες των βαρέων και ανθυγιεινών, όπως και να μην αποτελέσει ο συγκεκριμένος Νόμος αιτία για τις απολύσεις των εργαζομένων».
  3. Δεσμεύεται ότι δε θα εφαρμόσει το εν λόγω άρθρο, στηρίζει τις θέσεις των εργαζομένων, εγγυάται την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπηρεσιών και καλεί την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τις θέσεις της, να καταργήσει το άρθρο 178 και να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τα θεσμικά όργανα της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔΑ και ΠΟΕ – ΟΤΑ.
  4. Δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου».