labeaute

Καλοκαίρι. Η αγαπημένη εποχή για την αγάπη. Μπορεί η άνοιξη, για τους εραστές αυτού του μοναδικού και άκρως εθιστικού συναισθήματος, να λειτουργεί ως η φάση όπου διεγείρονται και ξυπνούν οι αισθήσεις, το καλοκαίρι όμως, και ειδικότερα τον Αύγουστο, ξυπνάει αυτή η αρχέγονη ίσως δύναμη για τον άνθρωπο: «Η λίμπιντο».

Τι ακριβώς είναι η λίμπιντο;

Είναι αυτή η δύναμη που εδρεύει, κατά τους εσωτεριστές, στο πρώτο ενεργειακό κέντρο, εκεί όπου φωλιάζουν τα ένστικτα και βεβαίως το πιο ισχυρό, αυτό της αναπαραγωγής. Συνυφασμένο άρρηκτα με την έκφραση της σεξουαλικότητας, μέσα από το πρωτόγονο και αναγκαίο για την ύπαρξη αίσθημα της επιβίωσης, δίνει το πρώτο σήμα στον εγκέφαλο, προκειμένου να απελευθερώσει τις φερορμόνες.

pennygiannakopoulou
dianastore

Είναι αυτές οι ελκτικές ορμόνες, που μας διαποτίζουν, μέσα από συγκεκριμένες μυρωδιές του αιθερικού πεδίου, έτσι ώστε, τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι, να έλξουμε το αντικείμενο του πόθου μας, το μοντέλο του οποίου έχει να κάνει με αυτό που έχουμε πολύ καιρό πριν προδιαγράψει, ανάλογα με τις καταγραφές, τις πεποιθήσεις και βέβαια με αυτό που έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη χρονική φάση.

Πόσο ρόλο παίζει σε μία σχέση η λίμπιντο;

Σαφώς, τα επίπεδα στα οποία κυμαίνεται η λίμπιντο (και έτσι όπως ενεργοποιείται από τον/την σύντροφο) δεν είναι αυτά που θα καθορίσουν την εξέλιξη της σχέσης. Σίγουρα όμως, θεωρείται ως ο πλέον σημαντικός παράγοντας, προκειμένου να δημιουργηθούν τα πρώτα ισχυρά θεμέλια, που δεν είναι άλλα από αυτά της ενστικτώδους ανεξήγητης έλξης. Για να ακολουθήσουν μετά, η πρώτη επαφή μέσω των αισθήσεων, η έκφραση συναισθημάτων, η ανταλλαγή μέσα από την επικοινωνία και, στην ιδανικότερη περίπτωση, αυτή της πνευματικής σύνδεσης.

Εάν μία σχέση καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες, τότε μπορεί άφοβα το άτομο να θεωρεί ότι ανακάλυψε το συμπλήρωμα, όχι μόνο αυτής της ζωής, αλλά και για το υπόλοιπο ταξίδι  της ύπαρξης μέσα στην αιωνιότητα. Πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο για τις μέχρι πρότινος γενιές. Σίγουρα, όμως, όχι ανέφικτο για τις επερχόμενες, αφού τα μοντέλα, αλλά και οι απαιτήσεις των σχέσεων, όσον αφορά τις ανάγκες κάλυψης,  πολύ σύντομα θα αρχίσουν να περνούν σε πρωτόγνωρα εξελικτικά στάδια και επίπεδα.

Τίποτα όμως δεν μπορούμε να προσδοκάμε, σε ό, τι αφορά την πνευματική μας εξέλιξη, εάν πρώτα δεν ενεργοποιήσουμε και εκφράσουμε τη λίμπιντό μας. Αλίμονο όμως, εάν αυτή λειτουργήσει ως το πιο ισχυρό και μοναδικό σημείο αναφοράς μας, εάν και εφ’ όσον ο τρόπος ζωής μας, οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας δε δημιουργήσουν τη διέξοδο ώστε να περάσει και από τα υπόλοιπα κέντρα. Τότε αδιαμφισβήτητα μιλάμε για την πιο καταστροφική δύναμη, αυτήν  που οι Ανατολικοί ονομάζουν  Κουνταλίνι. Με μοναδικό επίσης τρόπο, η Ανατολική φιλοσοφία αποδεικνύει τη  σπουδαιότητα αυτής της αρχέγονης δύναμης και όσον αφορά τον τρόπο σύνδεσης του πρώτου κέντρου (ένστικτα, λίμπιντο) με το έβδομο (τελειότητα, ένωση με την πρωταρχική αρχή).

Ποιοι πλανήτες επηρεάζουν τη λίμπιντό μας;

Σαφώς το ζώδιο και μόνο δεν είναι αρκετό, προκειμένου να αναλύσουμε τον τρόπο που βιώνει και εκφράζει τη λίμπιντό του το άτομο. Ο Πλούτωνας, κυρίως από τις όψεις που κάνει με την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Ήλιο, ο όγδοος οίκος, η ακμή του αλλά και οι πλανήτες που βρίσκονται εκεί και ο βέβαια ο  οίκος που εξουσιάζει ο Πλούτωνας, θεωρούνται ως τα πλέον σημαντικά στοιχεία, προκειμένου να πάρουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, ώστε να προβούμε σε εκτενέστερη ανάλυση. Σίγουρα όμως, και  τα ζώδια μας δίνουν τις πρώτες εκείνες πληροφορίες, όσον αφορά την ευκολία που διαθέτει το άτομο πάνω στην έκφραση, αλλά και τη διαχείριση αυτής της πιο πρωτόγονης δύναμης.

Διαβάστε αναλυτικά για το κάθε ζώδιο ΕΔΩ

stamataki
vivliopoleio