Νεφώσεις στα ανατολικά με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά στα νότια τμήματα, καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά πεδινά, προβλέπονται σήμερα. Μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με βροχές στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρές στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Από το πρωί θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και το βράδυ σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενείς, όμως στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία έως 2 βαθμούς), -4 έως 7 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, -4 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως 10 βαθμούς), 5 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 3 έως 13 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και από το μεσημέρι 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά της Ηπείρου αναμένονται ανατολικοί άνεμοι εντάσεως μέχρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα (ενδεικτικό υψόμετρο 300μ.) και χιονόνερο ή βροχή στα πεδινά και παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ορεινά, όπου θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki