Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ariel, έχοντας δώσει μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

Έντονα και τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά το πρώτο μισό της Πέμπτης 01/12 τα ανατολικά κυρίως τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας, τη Χαλκιδική και ενδεχομένως περιοχές της Ημαθίας. Κατά το ίδιο διάστημα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις απογευματινές ώρες σήμερα στην Κεντρική και Ανατολική, Μακεδονία, στη Θράκη, στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κατά τόπους στην Κρήτη.

Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω πτώσης βράχων

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η νέα Eθνική Oδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω κατολίσθησης βράχων, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο 48,5 χιλιόμετρο στο ύψος των Μεγάρων.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων.