Όπως όλα δείχνουν στην Αρτέμιδα και τα Σπάτα η κατάσταση θα είναι έντονη τα ξημερώματα της Δευτέρας και μέχρι νωρίς το μεσημέρι.

Ένα ιδιαίτερα δύσκολο 12ωρο, από τα μεσάνυχτα έως και λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας από πλευράς καιρού θα πρέπει να αναμένουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Ο «Γηρυόνης», όπως ονομάζεται το σύστημα κακοκαιρίας που ήδη πλήττει τη δυτική Ελλάδα και κατευθύνεται προς ανατολάς, αναμένεται να φτάσει στην Αττική λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα χαρακτηριστικά του θα είναι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι μπορεί να φτάσουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Για το χρονικό αυτό διάστημα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά στους πολίτες την προσοχή και τους ζητά να αποφεύγουν, όσο το δυνατό, τις μετακινήσεις.

Πιο αναλυτικά ανά περιοχές της Ανατολικής Αττικής με βάση τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:
Αρτέμιδα – Σπάτα

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στην ευρύτερη περιοχή των Σπάτων έως και την Παλλήνη και τον Γέρακα αφού καταιγίδες προβλέπονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και έως, περίπου, τις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 μποφόρ αλλά και με ριπές που θα φτάνουν τα 7 λίγο πριν ξημερώσει (5 – 6 π.μ.).

Στην ακτογραμμή από τη Ραφήνα, την Αρτέμιδα έως και νοτίως του Πόρτο Ράφτη καταιγίδες προβλέπονται από τη 1 π.μ. της Δευτέρας έως και τις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Στο χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 9 το πρωί η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 5 μποφόρ με ριπές όμως που αναμένονται να κινηθούν γύρω στα 7!

Παιανία

Σε Κορωπί, Παιανία, Γλυκά Νερά τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω τις 3-4 τα ξημερώματα της Δευτέρας και να διαρκέσουν έως τις 10 το πρωί.

Στο χρονικό αυτό διάστημα οι άνεμοι στις περιοχές αυτές θα πνέουν με ένταση 4 μποφόρ.

Σαρωνίδα

Σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα ξεκινήσουν μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα συνεχιστούν για τις επόμενες 10 περίπου ώρες (έως το μεσημέρι της Δευτέρας δηλαδή).

Παράλληλα με τις καταιγίδες θα πνέουν και άνεμοι έντασης 5 – 6 μποφόρ με ριπές που θα φτάσουν ακόμη και τα 8!

Μαρκόπουλο

Σε Μαρκόπουλο, Καλύβια και Κερατέα καταιγίδες προβλέπονται για το χρονικό διάστημα από τις 4 τα ξημερώματα έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας οι άνεμοι όμως δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 4 μποφόρ.

Σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν γύρω στη 1 π.μ. της Δευτέρας και θα διαρκέσουν έως τις 12 το μεσημέρι.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρείται η χρονική περίοδος από τις 7 έως τις 10 το πρωί οπότε και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 μποφόρ αλλά και με ριπές οι οποίες θα φτάσουν και τα 7.

Λαύριο – Σούνιο

Ακόμη νοτιότερα έως το Λαύριο και το Σούνιο η κατάσταση του καιρού προβλέπεται το ίδιο επικίνδυνη για τα ίδια χρονικά διαστήματα δηλαδή από λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρας (ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες) και άνεμοι από 5 μποφόρ και με ριπές έως 7!

Τέλος στα παράλια του Δήμου 3Β (Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα) οι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τις περιοχές από τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ενώ από τις 5 έως και τις 10 πρωί αναμένονται άνεμοι έντασης 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάσουν – και εδώ – τα 7.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί πώς θα κινηθεί ο «Γηρυόνης» έως και το βράδυ της Δευτέρας με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: