Υποχώρηση των ακραία υψηλών θερμοκρασιών και των συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης προβλέπονται σήμερα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά, και πιθανόν στα ορεινά της Πίνδου, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία, οι οποίες πολύ πιθανόν να παράγουν χαλάζι, κυρίως μικρού μεγέθους. Επίσης τοπικές σύντομες καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά της κεντρική Μακεδονίας. Στη δυτική Ελλάδα, νωρίς το πρωί και το βράδυ, πολύ πιθανόν η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 21 έως 36 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 36 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς έως 3-4 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι από δυτικές διευθύνσεις και τοπικά ισχυροί ανατολικά της Ρόδου. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο και στη Θάλασσα των Κυθήρων τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Μόνο στα βόρεια του νομού θα σημειωθούν τοπικά όμβροι μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, αρχικά το πρωί μέχρι 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr