Τοπικές λασποβροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα. Υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στην Κρήτη. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Αυξημένες οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, λασποβροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας, του Ιονίου, του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και παροδικά στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Τα φαινόμενα στα νότια ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στην Πελοπόννησο. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια της χώρας.

leuki
dianastore

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 24 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους, και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki
bestseller
coavacafe
vivliopoleio