Ισχυρός καύσωνας, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 44-46 βαθμούς Κελσίου, προβλέπεται σήμερα. Πολύ έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 46, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται ενίσχυση από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, μέχρι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki