Τοπικές λασπoβροχές προβλέπονται σήμερα στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες, κυρίως στα νότια. Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Αυξημένες οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του βόρειου και ανατολικού Αιγαίο θα εκδηλωθούν λασποβροχές, που κατά τόπους θα συνοδευτούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά αργά το βράδυ βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα δυτικά. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης.

leuki
dianastore

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 1 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 10 έως 20 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, με εντάσεις έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς παροδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς παροδικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki
vivliopoleio
bestseller
coavacafe