Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Νότιοι άνεμοι, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο και έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται στα δυτικά της χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 15, στη Θεσσαλία από 5 έως 17, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 16, στη Ήπειρο από 7 έως 15, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 11 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 17, στις Κυκλάδες από 13 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, με εξασθένηση από το πρωί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-7 και στα βόρεια πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και ενδεχομένως πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki