Τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες σε ηπειρωτικά τμήμα της χώρας, προβλέπονται σήμερα. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως ως προς τις μέγιστες, στα ηπειρωτικά. Άνεμοι εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και ειδικότερα σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ήπειρο, με έμφαση στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  στη δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 14 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 30 βαθμούς, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες- νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr