Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, προβλέπονται σήμερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και κυρίως στα βορειανατολικά ημιορεινά.  Ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά, για την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια και κυρίως βορειοανατολικά ημιορεινά τμήματα. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -4 έως 2 βαθμούς), 2 έως 12 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 4 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 1 έως 8 βαθμούς), 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με παροδικό χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr