Τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά της χώρας, με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια νησιωτικά τμήματα. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, θα πνέουν στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki