Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές στα νότια. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νότια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και μετά το απόγευμα στα ημιορεινά της Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.

dianastore
leuki

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς), 9 έως 20 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 16 έως 20 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 24 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε 5-6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στον Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ, με εξασθένηση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με παροδικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

bestseller
stamataki
coavacafe
vivliopoleio