Τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα στα ηπειρωτικά. Ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ θα πνέουν στα νότια πελάγη. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, με περισσότερα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια της χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα.

leuki
dianastore

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί, με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά περιφερειακά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: meteo.gr

vivliopoleio
bestseller
stamataki
coavacafe