Υποχώρηση του ισχυρού καύσωνα, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 40-42 βαθμούς Κελσίου, προβλέπονται σήμερα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βορειοανατολικά, ενώ ενισχύονται οι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι και τα 6 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός, με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών και καταιγίδων, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου στα ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται και η εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 42 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki