Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Κρήτη και πρόσκαιρα σε περιοχές της βορειοανατολικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του υπόλοιπου Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βόρειοι άνεμοι, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη έως το μεσημέρι και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

leuki
dianastore

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 3 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 7 μποφόρ και μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με εντάσεις έως 5 μποφόρ στον Σαρωνικό και στο εσωτερικό του νομού, ενώ στα ανατολικά και στον νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι θα έχουν εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά περιφερειακά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: meteo.gr

vivliopoleio
bestseller
stamataki
coavacafe