Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα, αρχικά στα δυτικά και έπειτα στα κεντρικά, βόρεια και στη συνέχεια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης έως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στη συνέχεια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά έως το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα έως το μεσημέρι.

leuki

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 1 έως 12 βαθμούς), 9 έως 19 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη,  ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ στα ανατολικά, όπου από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, ενώ γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς πρόσκαιρα 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ στα νότια, όπου σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, με ενίσχυση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

vivliopoleio
stamataki
bestseller