Συνθήκες καύσωνα, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου, προβλέπονται σήμερα. Αυξημένο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν, μετά το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 4-6 μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυξημένο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν, μετά το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων σε ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 42 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 18 έως 44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 38 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki