Νεφώσεις προβλέπονται σήμερα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους και διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι στα νότια ηπειρωτικά και στο νότιο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Θράκη και στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και από 18 έως 35, στη Θεσσαλία από 22 έως 38, στην Ήπειρο από 18 έως 31, στην ανατολική Στερεά από 21 έως 37, στη δυτική Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 35, στις Κυκλάδες από 19 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 32 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές αραιές νεφώσεις από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται από το πρωί αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων υπάρχει από το μεσημέρι, κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr