Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με μέγιστες τιμές στους 38-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, προβλέπονται σήμερα. Τοπικοί όμβροι αναμένονται στα βόρεια και κεντρικά ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται ηλιοφάνεια με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 17 έως 33 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς), 20 έως 38 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 34 βαθμούς), 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36-37 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και ειδικότερα στα νοτιοανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά με ένταση έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr