Βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται σήμερα σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα κεντρικά. Ισχυροί και σταδιακά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική πτώση.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της κεντρικής, δυτικής και νότιας χώρας, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου. Χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές, θα σημειωθούν στα βόρεια και βαθμιαία σε περιοχές της κεντρικής χώρας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην Κρήτη και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών σε Κρήτη και Κυκλάδες.

leuki

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -5 έως 1 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 19 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 και το βράδυ 8 μποφόρ, στο κεντρικό Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο μεταβλητοί, εντάσεως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές μετά το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 και μετά το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με χιονοπτώσεις στα ορεινά, χιονόνερο και μετά το απόγευμα χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

vivliopoleio
bestseller
stamataki