Βροχές προβλέπονται σήμερα κυρίως στα δυτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο. Ομίχλες και παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένεται βροχές κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές και πιθανόν στα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Τις νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -9 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από -2 έως 11 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε δυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τις νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: meteo.gr