Καιρός: Λιακάδα με τοπικές βροχές το απόγευμα

Γενικά αίθριος προβλέπεται την Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5, στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο, στα βόρεια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5, τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

[adrotate banner="39"]