Αρχικά τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα δυτικά και στα βορειοανατολικά. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, θα πνέουν στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά της χώρας. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι τοπικά έντονα και θα έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, πάνω από τα 1000-1100 μέτρα, σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας. Κατά τόπους η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 17, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με εντάσεις έως 4-5 και στα νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως μέχρι  3-4 μποφόρ με ενίσχυση τις βραδινές ώρες από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki