Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε χαμηλά υψόμετρα στη Θράκη και στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα νησιά του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θράκη, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στον Έβρο θα σημειωθεί χιονόπτωση ή χιονόνερο ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 6 βαθμούς), 0 έως 12 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 9 βαθμούς), 6 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki