Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με μέγιστες τιμές στους 43-44 βαθμούς Κελσίου προβλέπονται σήμερα στα ηπειρωτικά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, με βαθμιαία ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 26 έως 44 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 22 έως 39 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 35 βαθμούς), 24 έως 38 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως τους 39 βαθμούς), 24 έως 40 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή των ανέμων μετά το απόγευμα σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και βαθμιαία στο νοτιοδυτικό Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς, ενώ στα δυτικά τμήματα τοπικά έως τους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά και υψηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα μέχρι 4 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr