Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά και στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος σε γενικές γραμμές, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5 και στην περιοχή του Καστελλόριζου 6-7 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

stamataki