Ισχυρός καύσωνας, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 43-45 βαθμούς Κελσίου, προβλέπεται σήμερα. Πολύ έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως μέχρι 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 42, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-44 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί, εντάσεως μέχρι 5 και στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς βόρειοι και από το μεσημέρι νότιοι, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki