Τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται σήμερα. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Άνεμοι έως 5 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, αναμένονται σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο, στη Χαλκιδική και στην ανατολική Θεσσαλία. Από το απόγευμα βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία και ενδεχομένως στην κεντρική Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά. Η ορατότητα το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

leuki

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στη υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 0 έως 12, στην Ήπειρο από 1 έως 14, στη ανατολική Στερεά από 1 έως 13, στη δυτική Στερεά από 3 έως 13, στην ανατολική Πελοπόννησο από 5 έως 13, στη δυτική Πελοπόννησο από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 12, στις Κυκλάδες από 3 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, με μικρή σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Η ορατότητα το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

stamataki
vivliopoleio
bestseller