Ηλιοφάνεια με νεφώσεις, σταδιακά αυξημένες, προβλέπονται σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και κεντρικά. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά, καθώς επίσης και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά ορεινά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

leuki
dianastore

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς), 4 έως 14 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 3 έως 14 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 10 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4-5 και τοπικά στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5-6 μποφόρ, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα γίνουν ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση και τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

coavacafe
stamataki
vivliopoleio
bestseller