Οι αναπτυξιακές προοπτικές και τα οφέλη από τη δημιουργία ενός ιδιαιτέρως σημαντικού έργου, για την Βορειανατολική Αττική, του νέου παραλιακού οδικού άξονα Μαραθώνα-Ωρωπού, του οποίου η εκπόνηση της μελέτης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα.

Στην ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από τον δήμο Μαραθώνα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός ενώ εκτός από τον δήμαρχο της πόλης Στ. Τσίρκα, συμμετείχαν ο δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, βουλευτές της Αν. Αττικής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β΄ βαθμού και πλήθος κόσμου.

Με την κατασκευή του έργου, πρόκειται να ενωθεί το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας Νέας Μάκρης, με αυτό των Αγ. Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού. Με τον νέο οδικό άξονα θα ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ραμνούντας, που βρίσκεται στον δήμο Μαραθώνα, με αυτόν του Αμφιαράειου που βρίσκεται στον δήμο Ωρωπού, δημιουργώντας έτσι μία μοναδική ιστορική-πολιτιστική διαδρομή, που θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Ο κ. Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων τόνισε : «Συνεχίζουμε με έργα που φέρνουν την ανάπτυξη. Δημιουργούμε σημαντικές υποδομές που θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής. Με το σημαντικό αυτό έργο, δεν εξασφαλίζουμε μόνο την οδική ασφάλεια. Προβάλλουμε τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής και φυσικά την υπέροχη, μεγάλης έκτασης ακτογραμμή της Βορειο-Ανατολικής Αττικής, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων των τοπικών κοινωνιών».