Μια μοναδική 11ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη, το όρος Σινά και το Κάιρο διοργανώνεται στις 10 Ιανουαρίου από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Αρτέμιδος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

vivliopoleio
stamataki

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Ώρα 05:30΄. Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου στις 07:45΄ θα πετάξουμε με την Aegean Airlines για το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, με άφιξη στις 09:45΄. Αμέσως μετά την έξοδό μας από το Αεροδρόμιο, θα επισκεφθούμε τη Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου και τον Φρικτό Γολγοθά και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΧΟΖΕΒΑ – ΜΟΝΕΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μας για να επισκεφθούμε: την Ι. Μονή Χοζεβά, όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο ο προφήτης Ηλίας παρέμεινε επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος και όπου ο Θεοπάτωρ Ιωακείμ προσευχόταν να του χαρίσει ο Θεός ένα τέκνο, την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, την Ι. Μονή του Αγίου Σάββα (άβατος διά γυναίκας) στα βάθη της ερήμου της Ιουδαίας, τον Οίκο των Ποιμένων, και τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού, του 6ου αιώνος μ.Χ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Αμέσως μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε: το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου), τη Βηθανία (Ι. Μονή Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας), την ακριτική Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου, τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Κύριος, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα, την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκεται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου με τη γέρικη συκομορέα του Ζακχαίου και το Σαραντάριο Όρος, που είναι ο τόπος της προσευχής και των πειρασμών του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Ώρα 07:00΄ περίπου. Αναχωρούμε για το Όρος Σινά. Θα περάσουμε από το φοβερό τόπο της Νεκράς Θαλάσσης (Σόδομα και Γόμορα), Σπήλαια Κουμράν, Άϊν Γκέντι, Άϊν Μποκέκ, θα διασχίσουμε την έρημο Αραβά με τις διάφορες οάσεις και θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια πόλη του Εϊλάτ. Θα περάσουμε τα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου της περιοχής ΤΑΜΠΑ και μετά από διαδρομή 3 ωρών περίπου θα φθάσουμε στην μεγάλη Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στον ξενώνα της Μονής ή σε ξενοδοχείο της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ (ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ι. Μονής. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα χαριτόβρυτα λείψανα της πανσόφου Αγίας Αικατερίνης και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς εντός της Ιεράς Μονής (Μουσείο με βυζαντινές εικόνες και χειρόγραφα, Αγία Βάτος, Φρέαρ Μωϋσέως, Κοιμητήριον, κ.λ.π.). Η Μονή Σινά είναι κτίσμα του αυτοκράτορος Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ. Στη συνέχεια, για όσους επιθυμούν και μπορούν να ανέλθουν, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στην Αγία Κορυφή του Δεκαλόγου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΪΡΟ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Κάιρο. Θα περάσουμε από την κοιλάδα της Φαράν, όπου βρίσκεται το Ελληνορθόδοξο Γυναικείο Ησυχαστήριο του Προφήτου Μωϋσέως, στο οποίο θα κάνουμε στάση, και θα βγούμε στις ακτές της Ερυθράς Θαλάσσης. Θα δούμε τις πόλεις Αμπού Ροντές και Αμπού Ζενίμα με τις άφθονες πετρελαιοπηγές, το Ρας Σιντρ και θα φθάσουμε στο Κανάλι του Σουέζ, το οποίο θα περάσουμε από υπόγεια σήραγγα για να βρεθούμε από την Ασία στην Αφρική. Άφιξη στο Κάιρο αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

Μετά το πρωινό ξεκινάει η ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, την πόλη των χιλίων μιναρέδων και των 20.000.000 κατοίκων. Θα μεταβούμε στην περιοχή της Γκίζα για να δούμε τις μεγάλες Πυραμίδες, Χέοπος (ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου), Χεφρίνου και Μυκερίνου, καθώς και την αινιγματική Σφίγγα και θα επισκεφθούμε το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου (αναμένεται να ανοίξει), το οποίο φιλοξενεί 50.000 εκθέματα από την Αρχαία Αίγυπτο, και θα μείνουμε έκθαμβοι από τον πλούτο και την ποικιλία των αρχαιολογικών εκθεμάτων της εποχής των Φαραώ, με κύριο αξιοθέατο την έκθεση της πλήρους συλλογής του Τάφου του βασιλιά Τουταγχαμών. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Παλαιό Κάιρο, που αποτελεί προσκύνημα του Αραβικού κόσμου, και του χριστιανικού και του μουσουλμανικού. Εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, το Ελληνικό Κοιμητήριο, το μοναδικό στο Κάιρο, και το ιερό σπήλαιο το οποίο φιλοξένησε την Παναγία μας με το Θείο Βρέφος και τον Ιωσήφ κατά τη φυγή τους στην Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιώνυμη Αλεξάνδρεια (225 χλμ. από το Κάιρο), που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 331 π.Χ. και υπήρξε το λίκνο των γραμμάτων και του πολιτισμού. Θα επισκεφθούμε το πρεσβυγενές Πατριαρχείο μας, όπου θα γίνουμε δεκτοί από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο ή εκπρόσωπο αυτού, τον κοινοτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, όπου βρίσκεται ο λίθος της αποτομής της κεφαλής της Αγίας Αικατερίνης, την τοποθεσία όπου βρισκόταν ο περίφημος Φάρος και τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, η οποία εγκαινιάστηκε το 2002. Επιστροφή στο Κάιρο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη συνοικία Χαμζάουι, στην καρδιά του Ισλαμικού Καΐρου, ο οποίος θεωρείται ο παλαιότερος Ναός της Ορθοδοξίας στο Κάιρο. Εδώ βρίσκεται το δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο Άγιος Νεκτάριος κατά το διάστημα που υπηρέτησε στο Κάιρο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περίφημη αγορά Χαν Ελ Χαλίλι, όπου θα δοθεί χρόνος για περιήγηση στα αναρίθμητα σοκάκια και μαγαζάκια. Αμέσως μετά θα μεταβούμε στο νησάκι Γκεζίρα, για να επισκεφθούμε τον Πύργο του Καΐρου, ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα του σύγχρονου Καΐρου. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1961 και έχει ύψος 187 μέτρα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανοραμικά την ευρύτερη περιοχή της πόλεως του Καΐρου. Τέλος θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το οποίο παρουσιάζει την εξέλιξη του Αιγυπτιακού πολιτισμού και έχει ως κυριότερο έκθεμα τη συλλογή με τις 20 Βασιλικές Μούμιες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο Αεροδρόμιο, από όπου, με την Aegean Airlines και πάλι, θα πετάξουμε στις 04:40΄ για την Αθήνα με άφιξη στις 06:40΄.
Τέλος Προγράμματος

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: 1450€

ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Τελ Αβίβ/Κάιρο – Αθήνα, με την Aegean Airlines.
 • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά και μία παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ως άνω ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
 • Τέσσερα γεύματα εντός ξενοδοχείου.
 • Η διαμονή στο Όρος Σινά με ημιδιατροφή.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
 • Τέσσερα γεύματα εντός ξενοδοχείου.
 • Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Φόροι συνόρων και τοπικοί φόροι.
 • Έκδοσή Βίζας Αιγύπτου.
 • Ξεναγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός στο Κάιρο.
 • Η μετάβαση στην Ι. Μ. του Αγίου Σάββα με μικρά λεωφορεία.
 • Η είσοδος στη Νεκρόπολη της Γκίζα, στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, στον Πύργο του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Φιλοδωρήματα.

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Προαιρετικές εκδρομές και εκδηλώσεις.
 • Η είσοδος σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.
 • Η άνοδος με τελεφερίκ ή με ταξί στο Σαραντάριο Όρος.
 • Η είσοδος στους νεκρικούς θαλάμους των Πυραμίδων και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα ξενοδοχεία μας είναι: Mount David Hotel, ξενοδοχείο 3* στη Βηθλεέμ.
Azal Pyramids Hotel, ξενοδοχείο 4* στο Κάιρο, https://azalpyramids.com/.

Οι πτήσεις είναι:

AEGEAN AIRLINES

10/01 A3926 ATH-TLV 07:45-09:45
20/01 Α3931 CAI-ATH 04:40-06:40
Αρ. Αδείας ΕΟΤ: 0206Ε60000842800

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με άμεση προκαταβολή 350 Ευρώ. Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι τις 10/11/2023. Οριστική εξόφληση το αργότερο μέχρι τις 18/12/2023.

Αριθμός λογαριασμού στην ALPHA BANK: GR4101403440344002002006192, Δικαιούχος: KITSAKIS TRAVEL & TOURISM. Μετά από την κατάθεση του ποσού, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση ή η αποστολή του καταθετηρίου, συμπληρώνοντας: Ονοματεπώνυμο – Τηλέφωνο επικοινωνίας – Προορισμό – Ημερομηνία εκδρομής.

Απαιτείται διαβατήριο, το οποίο εκδίδεται από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένετε. Θα πρέπει να έχει διάρκεια πέραν των 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής της εκδρομής. Φωτοτυπία του διαβατηρίου θα πρέπει να αποσταλεί στο γραφείο μας το αργότερο έως τις 18/12/2023.

Το γραφείο μας καταβάλλει προσπάθεια, αλλά δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση ανεύρεσης ατόμου για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο, για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του. Συνεπώς, οποιαδήποτε κράτηση για κάποιον που ταξιδεύει μόνος του, θα πρέπει να μετατραπεί σε μονόκλινο δωμάτιο με την ανάλογη επιβάρυνση. Τρίκλινα δωμάτια διατίθενται κατόπιν απαίτησης και συμφωνίας με τον πελάτη, χωρίς οικονομική ελάφρυνση, αλλά το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει για το μέγεθος του δωματίου και του κρεβατιού που παρέχεται από το ξενοδοχείο.

Μερικές από τις Ιερές Μονές στους Αγίους Τόπους λειτουργούν με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας (09:00 – 13:00). Ενδέχεται λόγω ωραρίου να μην καταστεί εφικτή η επίσκεψη μας σε κάποια από αυτές τις Μονές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει δυνατότητα να επαναλάβουμε την επίσκεψή μας άλλη ημέρα και ώρα.

Η διαμονή στον ξενώνα της Μονής του Όρους Σινά, ενδέχεται να μην είναι σε δίκλινα δωμάτια.

Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.

Η τιμή έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις υπάρχουσες τιμές εισιτηρίων, φόρους αεροδρομίων και καυσίμων. Τυχόν μεταβολή που θα προκύψει πριν την αναχώρηση, βαρύνει τον πελάτη.

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το πρόγραμμα της εκδρομής, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Επίσης, συμμετοχή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας (https://kitsakistours.com/genikoi-oroi-symmetochis/) και είναι στη διάθεσή σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στον π. Νικόλαο Παππά: Κιν. 6944-524413