Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Βελεστίνο Μαγνησίας, εννέα άτομα για το γλέντι που έστησαν, αψηφώντας τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Το “πανηγύρι” με ψητά και κλαρίνα στήθηκε σε καλύβι στην περιοχή Σαριγκιόλ και μεταδόθηκε live μέσω Facebook από έναν συμμετέχοντα κτηνοτρόφο, με τους διαδικτυακούς φίλους των συγκεντρωμένων να τους “αποθεώνουν” στα social media για την απόφαση να στήσουν γλέντι.

Από τους συμμετέχοντες στο βίντεο, διακρίνονται πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία, ενώ – σύμφωνα με τις πληροφορίες του e-thessalia.gr – υπήρχαν συμμετέχοντες των οποίων φιλικά τους πρόσωπα βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς νοσούν με COVID-19!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι τα προαναφερόμενα εννέα άτομα συμμετείχαν σε συνάθροιση-εκδήλωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε παλαιό κτίσμα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε έναν από τους συλληφθέντες, επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ, ως διοργανωτής της εν λόγω εκδήλωσης, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.