Ο Γιώργος Βογιατζής είναι o Ιωσήφ στην εμβληματική τηλεοπτική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ”.

Μίλησε στον ΑΝΤ1 για δημοφιλέστερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, για τα γυρίσματα που – πιστά στις Γραφές – απέδωσαν με σεβασμό τα Πάθη του Ιησού, για τις επιλογές των ηθοποιών και για τη μοναδική εμπειρία που έζησε: «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία καταρχάς, ίσως η καλύτερη μέχρι τώρα. Ήταν διαφορετικά τα γυρίσματα, ήταν όλα χτισμένα από την αρχή, σαν να είναι πραγματικά, δεν υπήρχανε ντεκόρ… Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήταν η πρώτη φορά που ήταν περίπου 50 σταρ όλοι μαζί».

stamataki

Θυμάται τα γυρίσματα το 1975 και αποκαλύπτει όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες. «Με τον Χριστό μικρό, το γύρισα τρεις φορές, γιατί άλλαξε τρεις φορές τον Χριστό ο Τζεφιρέλι. ήθελε να είναι ακριβώς όπως τον ήθελε». «Είμαι έκπληκτος που ακόμη και σήμερα με σταματάνε και μου μιλάνε για τον Χριστό και όχι μόνο εδώ, σε όλα τα κράτη», σημειώνει ο Γιώργος Βογιατζής.

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” συντροφεύει το ελληνικό Πάσχα ,καθώς προβάλλεται κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα από τον ΑΝΤ1 και βρίσκεται στην κορυφή της τηλεθέασης. Φέτος, η Μ. Εβδομάδα είναι για όλους διαφορετική.

«Είναι η τέταρτη εβδομάδα που είμαι μέσα. Μ’ αρέσει γιατί κάνω χιλιάδες πράγματα που δεν είχα ποτέ καιρό να κάνω πριν. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους Έλληνες, πραγματικά υπερήφανος, έχουμε γίνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο διάσημος ηθοποιός και συμπληρώνει: «Πάσχα είναι, το ξέρω… Κι εγώ ερχόμουν όπου και να ήμουν για Πάσχα στην Ελλάδα. Θα μου λείψει, αλλά δεν πειράζει. Μπορούμε με τη φαντασία να το δούμε πάλι όλο».