Αναστέλλει τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ λόγω των εν εξελίξει φαινομένων της κακοκαιρίας Γηρυόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ αποφάσισε να «τρενάρει» τη 48ωρη απεργία που επρόκειτο να ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας, λόγω των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Γηρυόνης.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της ΓΕΝΟΠ θα ξεκινούσε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία Γηρυόνης και «των αναγκών που υπάρχουν για την ομαλή ηλεκτροδότηση», η ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά μια ημέρα με έναρξη πλέον την Τετάρτη 27/11/2019 και ώρα 00:01».

Πέραν της απεργιακής κινητοποίησης, η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) για τη Λινγιτική Μεγαλόπολης και από τις 15:00 έως τις 18:00 για τα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σήμερα (12:00 Μεγαλόπολη και 17:00 Πτολεμαΐδα).

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η απεργία στα Ορυχεία θα ξεκινούσε σήμερα Δευτέρα 11:00 το βράδυ κατά την έναρξη της νυχτερινής βάρδιας

Η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

 

stamataki