Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος χαιρετίζει με σεβασμό την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η 8 η Μαρτίου αποτελεί ορόσημο και ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η γυναίκα αναλαμβάνει ποικίλους ρόλους μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο και είναι παρούσα βρίσκοντας πάντα το κίνητρο, πάντα το λόγο να προσφέρει, να δημιουργεί, να παράγει πολιτισμό, να εμφυσά αξίες, να δίνει ζωή.
Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος στηρίζει τα δικαιώματα της γυναίκας σε όλους τους τομείς και δεσμεύεται ότι θα αγωνισθεί κατά της διάκρισης με σαφή προσανατολισμό στην προάσπιση της ισότητας σε κάθε έκφανση της ζωής, αναφέρει η πρόεδρος, Ειρήνη Σκαλτσή.
Γεγονός η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος προχώρησε στην συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η οποία έχει θεσμοθετηθεί σε κάθε Δήμο.
Οι αρμοδιότητές της αφορούν τη συμμετοχή και την υποστήριξη της ένταξης της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, την εισήγηση κι εκπόνηση σχεδίων δράσης, για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο.
Επίσης, διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Δείτε το δελτίο Τύπου: 31_2024_ΑΔΑ_93ΕΙΩ1Χ-ΓΓ9 (1)






