Ιδιαίτερη ανησυχία προκλήθηκε χθες στους κατοίκους της Αρτέμιδας, ειδικά μετά από κάποια άρθρα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και έθεταν το θέμα της έλευσης μεταναστών στην Αρτέμιδα ως δεδομένο.

Εκμεταλλευόμενοι κάποιοι την τοποθέτηση ενός θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου, που ανέφερε μια «συζήτηση για ΤΥΧΟΝ απόφαση της πολιτείας σχετικά με ένταξη μεταναστών στην πόλη μας», ξεσήκωσαν τους πολίτες θέτοντας ως δεδομένη την έλευση των μεταναστών.

vivliopoleio
stamataki

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος είπε πως ούτως η άλλως η συζήτηση θα γινόταν βασιζόμενη στις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό και έχουν μπερδέψει κάποιους δημότες, για την δημιουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας στη Βραυρώνα και απέσυρε το θέμα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως εχθές προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Πρόεδρο με σκοπό να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες που είχαμε, ότι δηλαδή επρόκειτο για «φούσκα», αλλά δεν τα καταφέραμε.

Παρόλα αυτά, την ίδια σκέψη με εμάς έκανε ο καλός συνάδελφος Κώστας Τσαπάκης, ο οποίος μίλησε με τον κύριο Αρμύρο και στο άρθρο του ανέφερε πως σε ερώτημα του notioanatolika.gr για το εάν ο ίδιος έχει τέτοια σχετική πληροφόρηση, απάντησε πως τα ερεθίσματα για τη συζήτηση του θέματος προήλθαν από τα τελευταία δημοσιεύματα αλλά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, δεν υπάρχει προς το παρών καμία επίσημη πληροφορία για το θέμα αυτό, προς τον Δήμο μας, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Ότι όμως κι αν προκύψει θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα και ψυχραιμία.