Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά η φωτιά που ξεκίνησε στις 2:17 τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

 

«Είμαστε στον στόχο» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς καθώς δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ισχυροποίηση των ανέμων που αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μετά τις 11 το πρωί.

Χαρδαλιάς: Η έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε από νωρίς στην περιοχή της Νέας Μάκρης, για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Στις δηλώσεις το, το πρωί της Πέμπτης ανέφερε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή:

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που ξεκίνησε στη Νέα Μάκρη στις 2.17 τα ξημερώματα της Πέμπτης, πίσω από τον Άγιο Εφραίμ. Μετά από 10 λεπτά, εκδηλώθηκε και δεύτερο μέτωπο. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, η πυροσβεστική, οι δήμοι η περιφέρεια. Είχαμε μια συντονισμένη προσπάθεια. Απομακρύναμε προληπτικά ανθρώπους από τα σπίτια τους, κοντά στο πρώτο μέτωπο.

Αυτή τη στιγμη επιχειρούν 9 εναέρια, επίγειες δυνάμεις υδροφόρες, μηχανήματα του στρατού και του δήμου Μαραθώνα, αλλά και από την περιφέρεια Αττικής.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως αυτή είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε 9 μέρες Έχουμε ήδη στείλει εγκεκριμένα κλιμάκια στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η φωτια είναι σε ύφεση, παραμένουμε όμως στο σημείο, καθώς έχουμε αυξημένες ριπές ανέμων και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε σε επιφυλακη».