Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι. Συνελήφθη ένα άτομο. Εκτροπή κυκλοφορίας.

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λαγονήσι, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η πυρκαγιά ενδέχεται να τεθεί σε πλήρη έλεγχο εντός λίγων λεπτών.

H πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται πολλές διάσπαρτες κατοικίες, γι’ αυτό η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες o δήμαρχος Σαρωνικού διέταξε την εκκένωση 10 σπιτιών για προληπτικούς λόγους ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος καθώς η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την φωτιά να προκλήθηκε κατά λάθος από ηλικιωμένο άνδρα που εκτελούσε εργασίες. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε με εγκαύματα στα χέρια και είπε στους αστυνομικούς: «Από εμένα ξεκίνησε».

Εξαιτίας της πυρκαγιάς η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα με εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ενώ έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.