Στα πρώτα έξι χρόνια της λειτουργίας της η FOOD EXPO κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα αλλά και να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Προσελκύοντας εκθέτες αλλά και αγοραστές από περισσότερες από 80 χώρες, μετατρέπει το Metropolitan Expo, όπου πραγματοποιείται, σε ένα πολυπολιτισμικό εμπορικό φόρουμ. Ενδεικτικά, στην διοργάνωση του 2019 οι διεθνείς επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 3.500 ενώ οι ξένοι εκθέτες ήταν 250 από 33 διαφορετικές χώρες.

stamataki

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την επόμενη διοργάνωση, το 2020, αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση 5.000 διεθνείς επισκέπτες από 85 χώρες και να συμμετάσχουν 300 ξένοι εκθέτες από 38 χώρες.

Έτσι λοιπόν, η FOOD EXPO 2020, επενδύοντας και πάλι τεράστια για τα ελληνικά δεδομένα ποσά και προσελκύοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό σημαντικών ξένων αγοραστών και εκθετών, στοχεύει να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη φήμη της ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του είδους της διεθνώς.

Ιδιαίτερα δυναμικά προχωρούν οι προετοιμασίες για την FOOD EXPO 2020, με στόχο να επιβεβαιώσει τη φήμη της ως το μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α Ευρώπη!

Τεράστιο το ενδιαφέρον της προμηθευτικής αγοράς

Το ενδιαφέρον των εκθετών για να συμμετάσχουν στην FOOD EXPO 2020 είναι ήδη αυξημένο, κάτι που καταδεικνύει την ασύλληπτη επιτυχία της FOOD EXPO 2019, την οποία επισκέφτηκαν 70.000 επαγγελματίες από 28.253 επιχειρήσεις.

Νέος τομέας βιολογικών προϊόντων

Ο κλάδος των βιολογικών προϊόντων είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους διεθνώς, ενώ η ζήτηση σε βιολογικά προϊόντα αυξάνεται διαρκώς. Η FOOD EXPO ανταποκρινόμενη σε αυτή τη νέα ανάγκη της αγοράς, εγκαινιάζει έναν ξεχωριστό τομέα με βιολογικά προϊόντα. Οι εκθέτες του τομέα αυτού θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους οργανικά τρόφιμα και ποτά.

Στοχευμένες παράλληλες εκδηλώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια εταιρεία FORUM A.E. ανανεώνει για μια ακόμα φορά τις οργανωτικές της δομές με στόχο την όσο δυνατόν πιο άρτια και επιτυχημένη διεξαγωγή της έκθεσης, ενώ προετοιμάζει σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων, τα οποία θα συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω εκπαίδευση των εκθετών, όσο και στην καλλιέργεια της εμπορικής τους εξωστρέφειας.

Άκρως εντυπωσιακές αναμένεται να είναι και οι f & b εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με την έκθεση και θα υπερτονίσουν τον ενημερωτικό της χαρακτήρα σε σχέση με την παρουσίαση των πιο νέων και ποιοτικών προϊόντων από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών κατά την διάρκεια και του Workshops & Seminars stage, αλλά και του Mediterranean Gastronomy Forum.

Μεγάλοι Δήμοι

Έντονη ήταν και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους δήμους της Αττικής, το 2019 και συγκεκριμένα : Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού, Λαυρεωτικής.

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος συμμετέχει και φέτος στην έκθεση ενώ έχει βγάλει ανακοίνωση στο επίσημο site του Δήμου για δηλώσεις συμμετοχής.

Η ανακοίνωση :

«ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOOD EXPO 2020, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, Τηλ. 2132007364 Γραφείο Δημάρχου, Κιν: 6945337137 κ. Διονύσιος Φράγκος».