Ακόμη μια χρονιά στο 24ο χιλιόμετρο της Κλασσικής Μαραθώνιας διαδρομής, η Μπάντα του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος ήταν εκεί για να παίξει μουσική και να εμψυχώσει τόσο τους μικρούς αθλητές του Δήμου στου Παιδικούς Αγώνες, όσο και τους αθλητές της κλασσικής Μαραθώνιας διαδρομής.

Σε ένα κομβικό σημείο, αφού είναι σχεδόν η μέση της διαδρομής, υπάρχει σχετική κούραση αλλά και ο δρόμος αρχίζει να γίνεται ανηφορικός, η συμβολή της μπάντας είναι καθοριστική.

          

Με μοντέρνους ρυθμούς και κυρίως με το κλασσικό κι αγαπημένο «Smoke on the water» δώσανε μια διαφορετική πνοή στην μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, παίζοντας σταμάτητα για τουλάχιστον δύο ώρες.

Όπως κάθε χρόνο, οι υπεύθυνοι του Αθλητικού αλλά και του Πολιτιστικού Οργανισμού, έκαναν απονομή μεταλλίων και στους μουσικούς, μα φυσικά και στην μαέστρο, κυρία Φωτεινάκη Ειρήνη.

Πολλοί βέβαια ήταν και οι αθλητές που χειροκροτούσαν τους μουσικούς, του έστελναν φιλιά και τους έκαναν νοήματα, όπως το σήμα της νίκης ή ευχαριστώ κλπ.

Να σημειώσουμε ότι η τηλεοπτική εκπομπή του κυρίου Μάνεση, Σαββατοκύριακο με το Μάνεση, από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, φιλοξένησε την Φιλαρμονική και μάλιστα, η έναρξη της εκπομπής ήταν προγραμματισμένη να γίνει με τραγούδι από την μπάντα, αλλά δυστυχώς η έκτακτη επικαιρότητα πήγε την προβολή λίγο πιο μετά (απόσπασμα στο βίντεο).

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ακόμα και όταν έπιασε για τα καλά η βροχή, οι μουσικοί δεν σταμάτησαν να παίζουν ανεβάζοντας το ηθικό των δρομέων σε μια κρίσιμη στιγμή, αφού η βροχή δυσκόλευε την προσπάθεια τους.

          

Και επειδή το ρεπορτάζ έχει νόημα να γίνεται ολοκληρωμένο, σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μουσικούς που δεν είναι έμμισθοι αλλά αγαπάνε ιδιαίτερα αυτό που κάνουν, με κέφι και καλή διάθεση.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !!!

Ρεπορτάζ : Κωττάκη Μαριλένα