εμβολιο εποχικης γριπης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό με την ευκαιρία της κορύφωσης της εποχικής γρίπης.

Κυρίως στις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιάζονται απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με την ευκαιρία της κορύφωσης της εποχικής γρίπης που έχει κοστίσει τη ζωή σε 38 ανθρώπους.

Ο Οργανισμός αναφέρει  ότι το αντιγριπικό εμβόλιο «μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη». Αναφέρει επίσης καθησυχάζοντας  ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

Η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Ελένη Μαλτέζου είχε σχολιάσει ότι :«φέτος το εμβόλιο δεν ήταν πολύ καλό, για να το πω απλά. Δεν έχει πιάσει όσο θα έπρεπε τα στελέχη τα οποία κυκλοφορούν».

Ο ΕΟΔΥ συστήνει εκτός από το αντιγριπικό εμβόλιο να ακολουθείται και το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη που είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

«Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους» προσθέτει.

stamataki