Ψυχρό μοτίβο αναμένεται να σαρώσει τη χώρα το επόμενο 48ωρο, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια που θα πέσουν στα ορεινά.

Ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, Διδάκτωρ Μετρολογίας, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ για τα χαρακτηριστικά της μίνι κακοκαιρίας και την εξέλιξή της.

«Σήμερα ξεκινά η αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά της χώρας μας, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Βορείων Βαλκανίων κινείται προς την Ανατολική Ευρώπη και θα συνοδευτεί από ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα σαρώσει τη χώρα μας ουσιαστικά από απόψε το βράδυ, κυρίως αύριο Τρίτη (28/3) έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης». Όπως λέει, θα έχουμε τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες και μία ατμοσφαιρική αστάθεια.

Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι η σημαντική πτώση θερμοκρασίας τοπικά έως και 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με σήμερα, οπότε θα βρεθούμε κοντά στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη (29/3), δηλαδή σε ένα πιο ψυχρό μοτίβο τις επόμενες δύο ημέρες». Ακόμα ο κ. Παπαβασιλείου τονίζει ότι θα έχουμε πολύ σημαντική κίνηση των ανέμων ακόμα και στα ηπειρωτικά, πέρα από τα πελάγη στα 7 και 8 μποφόρ, που θα επηρεάσουν τοπικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Από την Τετάρτη βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός, οπότε θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και από την Πέμπτη (30/3) η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά στους 20-21 βαθμούς.

Πηγή: EΡΤ