Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με σχετική απόφαση των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Παράλληλα, κατόπιν σχετικής τροποποίησης, διευρύνεται το πεδίο των δικαιούχων και δίνεται η δυνατότητα ένταξης και σε άλλες επιχειρήσεις, ακόμη και αν αυτές ήταν προβληματικές κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2019.

Στον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Ενδεικτικά παραδείγματα νέων δικαιούχων ατομικών επιχειρήσεων χωρίς εργαζόμενους είναι τα ακόλουθα: λιανικό εμπόριο μικρών ατομικών επιχειρήσεων χωρίς εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των παντοπωλείων, καταστημάτων ψιλικών, περιπτέρων, ειδών δώρων, φαρμακείων, αρτοποιείων, ανθοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, κομμωτηρίων, και κάθε κατάστημα λιανικής που διαθέτει ταμειακή μηχανή. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν οι πωλητές λαϊκών αγορών, όσοι εκμεταλλεύονται ταξί, καθώς και οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κτλ.