Σε υπαίθριο χώρο έκτασης 137 στρεμμάτων, στο Μάτι Αττικής, γίνεται εναπόθεση καμένου φυτικού υλικού και άχρηστων αντικειμένων και υπάρχει άμεσος κίνδυνος, σύμφωνα με τη βουλευτή Απατζίδη Μαρία.

Η Μαρία Απατζίδη βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 11 Δεκεμβρίου 2019 ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την απομάκρυνση  υλικού επικίνδυνου για ανάφλεξη από υπαίθριο χώρο στο Μάτι.

Η κα Απατζίδη επεσήμανε ότι σε υπαίθριο χώρο έκτασης 137 στρεμμάτων γίνεται εναπόθεση καμένου φυτικού υλικού, αλλά και άχρηστων αντικειμένων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται ακόμα και σακούλες σκουπιδιών.

Το γεγονός αυτό, υπογράμμισε η κα Απατζίδη εγκυμονεί κίνδυνο ανάφλεξης και πιθανή εστία πυρκαγιάς, αν δεν απομακρυνθούν αυτά τα υλικά.

Επιπροσθέτως πρόκειται για χώρο αφύλαχτο, πλησίον κατοικημένης περιοχής, χωρίς μόνιμη παρουσία πυροσβεστικής δύναμης.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι προτίθεται να κάνει ώστε να καθαριστεί ο συγκεκριμένος χώρος και να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανάφλεξης και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή.