Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, προκειμένου να του παραδώσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, για τη σύνθεση της νέας Βουλής.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο κύριος Ρουπακιώτης έκανε την εξής δήλωση :

«Οι κάλπες έκλεισαν, οι εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκαν με την έννοια ότι σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της χώρας, βρισκόμαστε στη φάση της διαλογής ψήφων και σταυρών. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και όποια ενδεχομένως εκκρεμότητα υπήρξε αρχικά ή μικροπρόβλημα παρατηρήθηκε στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας αντιμετωπίστηκαν. Εργάστηκαν και συνεργάστηκαν πολλοί για αυτές τις εκλογές από το ανώτερο έως το κατώτερο πεδίο λειτουργικής ευθύνης. Έπραξαν όλοι και όλες αυτό που όφειλαν. Ωστόσο εγώ είμαι υποχρεωμένος θερμώς να τους ευχαριστήσω. Κατά τα άλλα η SingularLogic που συνεργάζεται με το ελληνικό Δημόσιο σε ότι αφορά τη διαδικασία των εκλογών πολύ σύντομα θα δώσει την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα που φτάνουν και θα φτάσουν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους διαφόρων εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Υπήρξε ένα περιστατικό. Τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο 33ο εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια και κρατώντας μία βαριοπούλα απείλησαν, προσπάθησαν να σπάσουν την κάλπη, στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν και έφυγαν. Η επικοινωνία την οποία είχα αμέσως με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την κ. Γεροβασίλη και στη συνέχεια με τον αρχηγό της αστυνομίας, με διαβεβαίωσε ο δεύτερος – η πρώτη ήταν ενημερωμένη και είχε συνεργαστεί με τον κ. Αρχηγό – ότι χθες είχε η αστυνομία – και ο ίδιος προσωπικά με τους συνεργάτες του – αναπτύξει τις δυνάμεις της αστυνομίας και ενημερώσει για την ύπαρξη ενός τέτοιου ενδεχομένου. Ωστόσο, την ώρα εκείνη – ήταν τρία λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, 538 ήταν οι εγγεγραμμένοι εκλογείς και είχαν ψηφίσει περίπου 207 – εισέβαλαν οι τέσσερις αυτοί «άγνωστοι» και άρπαξαν την κάλπη. Ενημερώθηκε και η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή. Σύμφωνα με το νόμο σε ό,τι αφορά το τμήμα αυτό θα επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία την επόμενη Κυριακή και επιλαμβάνεται περαιτέρω η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 2012 σε ένα τμήμα της οδού Ιουστινιανού στα Εξάρχεια. Και τότε επαναλήφθηκαν οι εκλογές στο τμήμα αυτό.

Ως υπουργός Εσωτερικών αύριο θα επισκεφτώ τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής για να του επιδώσω τα ακριβή εκλογικά αποτελέσματα, με βάση αυτά που θα έχουν αποστείλει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο υπουργείο Εσωτερικών. Και ο κύριος Πρόεδρος της Βουλής θα πράξει όσα προβλέπονται κατά τις αρμοδιότητες του.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».