εκπτωτικοχωριο
bestseller
arxontikon
paidikoiorizontes
pennygiannakopoulou
vivliopoleio

Σε πρότυπο επιχειρηματικής ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων έχει αναδειχθεί η περιοχή Γυαλού του Δήμου Σπάτων, η οποία τις τελευταίες ημέρες είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων του επιχειρηματικού πάρκου τις Κυριακές.

Την Πέμπτη μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα επεσήμανε ότι πρόκειται για “μια ad hoc απόφαση για την περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού – Άγιος Δημήτριος – Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής κατόπιν εξέτασης ενός ενδελεχούς αιτήματος για το αν υπήρχαν οι συνθήκες που με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο θα επέτρεπαν το άνοιγμα των καταστημάτων κατά την τουριστική περίοδο. Κρίναμε ότι εκεί, ναι, πληρούνται οι προϋποθέσεις του ήδη υφισταμένου Νόμου”.

leuki
dianastore

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός μεγάλου πλάνου επενδύσεων από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τα Σπάτα και ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα, εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, οι επενδύσεις που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε. (διαχειρίστρια εταιρεία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) θα φτάσουν τα 13.5 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας. Η νέα επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία waterpark, ξενοδοχειακής μονάδας και ενυδρείου, και η ολοκλήρωσή της θα δημιουργήσει ένα νέο θεματικό πόλο που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού σε συνδυασμό με τα εμπορικά κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή.

Επιπλέον στα άμεσα επενδυτικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή εντάσσεται η επέκταση του εκπτωτικού χωριού με δυνατότητα προσέλκυσης δεκάδων επιχειρήσεων και δημιουργία πολλαπλάσιων θέσεων εργασίας, τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της νέας φάσης του εμπορικού. Υπολογίζεται ότι κατά το στάδιο της κατασκευής των νέων επεκτάσεων που θα γίνουν στην περιοχή θα απασχοληθούν τουλάχιστον 2.000 άτομα, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα θα απασχοληθούν μετά το άνοιγμα των καταστημάτων σε μόνιμη βάση.

πηγή: capital