Στην αξιοποίηση οικοπέδου που βρίσκεται έναντι του Smart Park στα Σπάτα για τη δημιουργία νέων χώρων λιανικής πώλησης συνολικής επιφάνειας 9.700 τ.μ. και ουσιαστικά για την επέκταση του υφιστάμενου εμπορικού πάρκου Smart Park θα προχωρήσει ο όμιλος Φουρλή και η θυγατρική του εταιρεία Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Τα πάντα ωστόσο ως προς τη συγκεκριμένη κίνηση θα εξαρτηθούν από την πορεία που θα έχει η πρόσφατη εξαγορά του Smart Park από πλευράς ομίλου Φουρλή. Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο η προϋπολογισμένη επένδυση με βάση το ενημερωτικό δελτίο της Trade Estates θα ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο σύμφωνα με πηγές της αγοράς, θα αναλάβει το κατασκευαστικό έργο η Ten Brinke, με την οποία ο όμιλος Φουρλή και ειδικότερα η Trade Estates έχουν συνεργαστεί και κατά τη δημιουργία άλλων εμπορικών εγκαταστάσεων όπως το εμπορικό πάρκο της οδού Πειραιώς, τα καταστήματα στην πλατεία Κένεντι στο Χαλάνδρι που υφίστανται ΑΒ Βασιλόπουλος και McDonald’s καθώς και στο εμπορικό πάρκο που αναπτύσσει στο Ηράκλειο της Κρήτης μέσω της κοινής εταιρείας ΜΑΝΤΕΝΚΟ Α.Ε. όπου συμμετέχουν αμφότερες οι δύο πλευρές με ποσοστό 50%.

Αντίστοιχη περίπτωση συνεπένδυσης των δύο πλευρών αποτελεί και το εμπορικό κέντρο των 17.000 τ.μ. στην Πάτρα μέσω της POLIKENCO A.E., όπου το 42% των διαθέσιμων εμπορικών χώρων θα καταληφθεί από την ΙΚΕΑ (Housemarket Α.Ε.) επίσης θυγατρική του ομίλου Φουρλή.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr