Με μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης και με εκατοντάδες συμμετοχές νέων αθλητών και αθλητριών το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» έθεσε τις βάσεις για να γίνει θεσμός και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του στίβου.

Την Τελετή Έναρξης του πολυθεματικού φεστιβάλ παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι από την Ανατολική Αττική. Το έναυσμα για να ξεκινήσει η πολυεπίπεδη γιορτή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

stamataki

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Αντώνης Μυλωνάκης, οι δήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήρης Μάρκου, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και αναπληρωτής περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Τζελίλης, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων κ.ά.

Η συμμετοχή 26 συλλόγων με περισσότερους από 1.800 αθλητές και αθλήτριες ξεπέρασε κάθε προσδοκία για έναν αγώνα που διοργανώνεται για πρώτη φορά. Να θυμίσουμε ότι συνδιοργάνωτες σύλλογοι είναι οι ΑΟ Δρομέας Βάρης, ΑΣ Ήλιος, Α.Σ. Δρομείς Κερατέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς και ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου Το ΟΙΟΝ.

Πηγή: emea.gr